Hästar genom åren


Bagheera

Sommaren 2005 flyttade shetlandsponnyn Baggen in. Therese red och körde in honom, och han arbetade till och med en vinter i skogen med en liten timmersläde som Christian byggde. En härlig häst, en stor personlighet men tyvärr var han inte så snäll mot de andra djuren i hagen. 2007 fick därför Baggen flytta härifrån. Ett av hans föl, Walle, finns här på gården idag.


JolloDooley Jolly Chap

2008 köpte vi Jollo, en amerikansk quarterhäst. En trevlig kille som kunde galoppera nästan på stället på hängande tygel, och som verkligen hade glimten i ögat. Tyvärr fick vi så småningom för mycket att göra för att hinna med ridningen. Det blir inte alltid som man tänkt sig, och därför sålde vi Jollo våren 2013.


A Real AlertA Real Alert

2006 köpte vi Rapid, en 13 år gammal amerikansk quartervalack. Rapid var en väldigt speciell häst, en enmanshäst med mycket hög intelligens. Det tog flera år innan han släppte oss inpå livet, en väldigt pålitlig och stabil häst men som dolde sitt goa jag bakom en grinig fasad. Oftare och oftare under de nio år han fanns hos oss fick vi se glimtar av den trevliga häst han egentligen var.  Det bästa han visste var att få susa fram i full galopp, det värsta han visste var veterinären! 2015 fick han sluta sina dagar här hemma på gården och han vilar nu i den hage där han bott under de sista nio åren av sitt liv.