Räven på visit

Då var det vår tur för första gången. Det var en sorlig syn som mötte mig i morse när jag skulle tända hos hönorna och släppa ut dem. I hönsburen var det fjädrar överallt och flera lemlestade hönskroppar. Bord var omkullvälta och säckar och foderpåsar utvälta. Unga tuppen Alfred och annan ung blommehöna, samt vår fina marantupp Randy hade fallit offer för räven.

Efter en kriminalteknisk undersökning kom jag fram till hur räven gått tillväga. Den hade lyckats gräva sig in under väggen till hönshuset. Efter att ha hittat ett hål i nätet på hönsburen där den klämt sig igenom så kunde jag även se att det rörde sig om en ganska stor individ. Fast det är klart, att lite rund om magen blir man väl av tre hönor…

Efter vad jag hört från andra som haft besök av räven så tror jag att jag ska vara väldigt glad att jag fortfarande har 13 oskadda hönor/tuppar kvar. Samt att han inte lyckades ta sig in till hönsmamman och hennes kycklingar, eller till hönan som ligger och ruvar.

Jag sitter nu i soffan och slappar efter att ha ägnat kvällen tillsammans med Christian åt att rävsäkra hönshuset. Hoppas hönorna klarar natten..

This entry was posted in Självhushåll. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *